palai meaning in english


Word: பாலை - The tamil word have 4 characters and have more than one meaning in english.
palai means
1. a son or daughter
2. barren or unproductive because of lack of moisture
3. a division of these waters, of considerable extent, more or less definitely marked off by land boundaries
4. any of the geographical divisions of this body, commonly given as the Atlantic, Pacific, Indian, Arctic, and Antarctic oceans.
5. a stir in the atmosphere; a light breeze.
6. a musical setting of a hymn, poem, psalm, etc., usually in four-part harmony.
7. Music.
a.
the succession of single tones in musical compositions, as distinguished from harmony and rhythm.

Transliteration : pālai Other spellings : palai

Meanings in english :

As noun :
child
As adjective :
arid

Meaning of palai in tamil

ormaram / ஓர்மரம்
ktl / கடல்mirukachiritam / மிருகசீரிடம்punarpucham / புநர்பூசம்

Identical words :

palaikkattuchchonai ( பாலைக்காட்டுச்சோனை ) - incessant rainpalaikkarupporul ( பாலைக்கருப்பொருள் ) - menpalaikkatu ( பாலைக்காடு ) - paulghat districtpalaikkizatti ( பாலைக்கிழத்தி ) - durgapalaikkuruvi ( பாலைக்குருவி ) - species of birdpalainilam ( பாலைநிலம் ) - 2

Tamil Examples :

1. இத்திட்டம் பாலை வனங்கள் வழியாக செல்வதில் எந்த சிக்கலோ, உயிர்ச்சேதமோ இல்லாமல் இருக்கலாம்
ittittam palai vanankal vaziyaka chelvatil enta chikkalo, uyirchchetamo illamal irukkalam
2. குடம் குடமாக பாலை ஊற்றி மரியாதை செய்திருக்கின்றனர்
kutam kutamaka palai u??i mariyatai cheytirukkin?anar
3. மற்றொரு நிகழ்ச்சியில் பங்கேற்க வந்த அமைச்சரை வலுக்கட்டாயமாக ஒரு சேரில் அமரவைத்த ஆதரவாளர்கள், குடம் குடமாக, கேன் கேனாக பாலை தலையில் ஊற்றி அபிஷேகம் செய்திருக்கின்றனர்
ma??oru nikazchchiyil panke?ka vanta amaichcharai valukkattayamaka oru cheril amaravaitta ataravalarkal, kutam kutamaka, ken kenaka palai talaiyil u??i apishekam cheytirukkin?anar
4. அதற்குள் பாலை அறிவிக்கலாமே என எதிர்ப்பு குரல் கிளம்பி இருக்கிறது
ata?kul palai a?ivikkalame ena etirppu kural kilampi irukki?atu
Tamil to English
English To Tamil