murukan meaning in english


Word: முருகன் - The tamil word have 7 characters and have more than one meaning in english.
murukan means
1. a subordinate evil spirit at enmity with God, and having power to afflict humans both with bodily disease and with spiritual corruption.

Transliteration : murukaṉ Other spellings : murukan

Meanings in english :

As noun :
devil
younger person younger son of siva or one possessed by muruga

Meaning of murukan in tamil

ilai yon / இளை யோன்
kuma ran / கும ரன்veṟiyattalan / வெறியாட்டாளன்

Tamil Examples :

1. ‘கற்பனை என்றாலும் கற்சிலை என்றாலும்’ என பாடும்போது எந்த நிமிடமும் பீடத்திலிருந்து முருகன் இறங்கி வந்துவிடுவான் என்பதை போல பக்தர்களுக்கு மெய்சிலிர்க்கும்
‘ka?panai en?alum ka?chilai en?alum’ ena patumpotu enta nimitamum pitattiliruntu murukan i?anki vantuvituvan enpatai pola paktarkalukku meychilirkkum
2. சுமித்ரா (29), முருகன் (35) தம்பதியின் தொழில் அதுதான்
chumitra (29), murukan (35) tampatiyin tozil atutan
3. பழனி மலை முருகன் கோயில் பஞ்சாமிர்தம் தயாரிக்க இந்த பழங்களைத்தான் பயன்படுத்துவார்கள்
pazani malai murukan koyil panchamirtam tayarikka inta pazankalaittan payanpatuttuvarkal
Tamil to English
English To Tamil