nanmai meaning in english


Word: நன்மை - The tamil word have 5 characters and have more than one meaning in english.
nanmai means
1. moral excellence; virtue.
2. a payment or gift, as one made to help someone or given by a benefit society , insurance company, or public agency
3. something useful; a useful thing.
4. to save; rescue; succor
5. to promote the progress or accomplishment of; facilitate.
6. conformity of one's life and conduct to moral and ethical principles; uprightness; rectitude.
7. moral quality or character.
8. a state of mutual harmony between people or groups, especially in personal relations

Transliteration : naṉmai Other spellings : nanmai

Meanings in english :

As noun :
benefit
help morality

Meaning of nanmai in tamil

upakaram / உபகாரம்
utvi / உதவிchanmarkkam / சன்மார்க்கம்chamatanam / சமாதானம்chupam / சுபம்naṟkunam / நற்குணம்withaka / withஆக

Identical words :

As noun :
nanmaikataippitittal ( நன்மைகடைப்பிடித்தல் ) - holding right principles firmly
nanmaittunan ( நன்மைத்துனன் ) - male cousinnanmaicheyya ( நன்மைசெய்ய ) - to do goodnanmaitimai ( நன்மைதீமை ) - good and evilnanmaitimaicholla ( நன்மைதீமைசொல்ல ) - to praise and dispraisenanmaippakuti ( நன்மைப்பகுதி ) - good deeds of former births bringing enjoyment in the present lifenanmaiyanapen ( நன்மையானபெண் ) - marriageable girl

Tamil Examples :

1. வாக்களிப்பதன் அவசியத்தை வலியுறுத்தும் அதேசமயத்தில், இதுபோன்ற விழிப்புணர்வையும் பரப்பச் செய்வதிலும் தேர்தல் ஆணையத்துக்கு நன்மை உள்ளது
vakkalippatan avachiyattai valiyu?uttum atechamayattil, itupon?a vizippunarvaiyum parappach cheyvatilum tertal anaiyattukku nanmai ullatu
2. பாகிஸ்தான் வழியாக குழாய் மூலம் எரிவாயு கொண்டுவரும் திட்டத்துக்கு விடிவு காலம் பிறக்கும் என்பது இந்தியாவுக்கு கிடைக்கக்கூடிய இன்னொரு நன்மை
pakistan vaziyaka kuzay mulam erivayu kontuvarum tittattukku vitivu kalam pi?akkum enpatu intiyavukku kitaikkakkutiya innoru nanmai
3. அந்நிய முதலீடுகளால் ஏற்படக்கூடிய நன்மை தீமைகள் குறித்த விரிவான, வெளிப்படையான விவாதம் எதற்கும் அரசு ஏற்பாடு செய்யவில்லை
anniya mutalitukalal e?patakkutiya nanmai timaikal ku?itta virivana, velippataiyana vivatam eta?kum arachu e?patu cheyyavillai
Tamil to English
English To Tamil