vattam meaning in english


Word: வட்டம் - The tamil word have 6 characters and have more than one meaning in english.
vattam means
1. the portion of a plane bounded by such a curve.
2. a building equipped with machinery for grinding grain into flour and other cereal products.
3. a similar device, often of lightweight plastic, used by riot police to protect themselves from rocks and other thrown objects.
4. the part of a chair, sofa, or the like, on which one sits.
5. something that serves as a chair or supports like a chair

Transliteration : vaṭṭam Other spellings : vattam

Meanings in english :

As noun :
circle
mill chair
circular form ring like shape halo round the sun or moon potter's wheel shield hand bell receptacle for different things large water pot seat

Meaning of vattam in tamil

chakkaram / சக்கரம்
parivetam / பரிவேடம்tirikai / திரிகைketakam / கேடகம்kaimni / கைமணிkolkalam / கொள்கலம்nirchchal / நீர்ச்சால்pitam / பீடம்

Identical words :

vattampanna ( வட்டம்பண்ண ) - to repeat daily the praises of a deityvattampiriya ( வட்டம்பிரிய ) - to gain in exchangevattamviṟa ( வட்டம்வீற ) - to describe a circle

Tamil Examples :

1. அன்று வாஜ்பாய் தொடங்கி இன்று ராஜ்நாத் வரையில் ஒவ்வொருவரின் தலைமையிலும் பாரதிய ஜனதாவின் ஆதரவு வட்டம் தொடர்ந்து சுருங்கிக் கொண்டே வந்திருக்கிறது
an?u vajpay totanki in?u rajnat varaiyil ovvoruvarin talaimaiyilum paratiya janatavin ataravu vattam totarntu churunkik konte vantirukki?atu
2. பிஜேபி உறவால் அரசியல் வட்டம் விரிவானபோது எதிர்ப்பு வட்டமும் முஸ்லிம்களை இலக்காக்கி பெரிதானது
pijepi u?aval arachiyal vattam virivanapotu etirppu vattamum muslimkalai ilakkakki peritanatu
3. யும் இரண்டு இன்ஸ்பெக்டர்களும் கைது செய்யப்பட்டது பின்னணியில் பலமான அதிகாரிகள் வட்டம் மறைமுகமாக இயங்குவதை கோடிட்டு காட்டியது
yum irantu inspektarkalum kaitu cheyyappattatu pinnaniyil palamana atikarikal vattam ma?aimukamaka iyankuvatai kotittu kattiyatu
Tamil to English
English To Tamil