pattiram meaning in english


Word: பாத்திரம் - The tamil word have 9 characters and have more than one meaning in english.
pattiram means
1. the bowllike part of a goblet or the like.
2. such a container with its contents
3. the quantity such a container can or does hold.
4. the contents of such a dish; plateful.
5. capability of the body of distributing inhaled oxygen to muscle tissue during increased physical effort.
6. of commendable excellence or merit; deserving
7. the maximum amount or number that can be received or contained; cubic contents; volume
8. something that deserves or justifies a reward or commendation; a commendable quality, act, etc.

Transliteration : pāttiram Other spellings : pattiram

Meanings in english :

As noun :
cup
jar fitness capacity competency merit

Meaning of pattiram in tamil

kolkalam / கொள்கலம்
irapporkalam / இரப்போர்கலம்unkalam / உண்கலம்tkuti / தகுதிtakutiyullavan / தகுதியுள்ளவன்

Tamil Examples :

1. பிளான் போட்டு தரும் இன்ஜினியர், அதை அப்ரூவ் செய்யும் சிஎம்டிஏ பிளானர், டெபுடி பிளானர்கள், கடன் தரும் வங்கி அதிகாரிகள், பத்திரப்பதிவு செய்யும் அரசு அதிகாரிகள், அங்கு பத்திரம் எழுதும் எழுத்தர்கள்
pilan pottu tarum injiniyar, atai apruv cheyyum chiemtie pilanar, teputi pilanarkal, katan tarum vanki atikarikal, pattirappativu cheyyum arachu atikarikal, anku pattiram ezutum ezuttarkal
2. கடனைவிட அதிக மதிப்புள்ள அசையா சொத்துக்கான அசல் பத்திரம் வங்கியின் கட்டுப்பாட்டில் இருக்கும்போது இப்படி கேவலப்படுத்துவது முறையா? பண நெருக்கடி யாருக்கு வேண்டுமானாலும் வரலாம்
katanaivita atika matippulla achaiya chottukkana achal pattiram vankiyin kattuppattil irukkumpotu ippati kevalappatuttuvatu mu?aiya? pana nerukkati yarukku ventumanalum varalam
3. இந்த கூத்தில் கவர்னருக்கும் ஒரு பாத்திரம் நிச்சயம்
inta kuttil kavarnarukkum oru pattiram nichchayam
Tamil to English
English To Tamil