pazamozi meaning in english


Word: பழமொழி - The tamil word have 6 characters and have more than one meaning in english.
pazamozi means
1. a wise saying or precept; a didactic sentence.
2. a principle or rule of conduct.
3. any written or positive rule or collection of rules prescribed under the authority of the state or nation, as by the people in its constitution . Compare bylaw , statute law .

Transliteration : paẕamoẕi Other spellings : pazamozi

Meanings in english :

As noun :
law
old saying proverb maxim

Meaning of pazamozi in tamil

ornitinul / ஓர்நீதிநூல்

Tamil Examples :

1. இளம் கன்று பயமறியாது- இது பழமொழி
ilam kan?u payama?iyatu- itu pazamozi
2. நல்ல செயல் என்றால், அதை அன்றே செய்வது நல்லது என்பது மூதோர் பழமொழி
nalla cheyal en?al, atai an?e cheyvatu nallatu enpatu mutor pazamozi
3. ‘தாயை பழித்தாலும் தண்ணீரை பழிக்க கூடாது’ என்று தமிழில் ஒரு பழமொழி உண்டு
‘tayai pazittalum tannirai pazikka kutatu’ en?u tamizil oru pazamozi untu
4. இலங்கை, பாகிஸ்தான், பங்களாதேஷ் பிரச்னைகளுடன் சீனா ஊடுருவல், சீக்கிய கலவர வழக்கு தீர்ப்பு, அனைத்துக் கட்சி வெளிநடப்பு, சுஷ்மா புறக்கணிப்பு என்று அணிவகுப்பு அதிகரிப்பதை பார்த்தால் பழமொழி சரிதான் போலிருக்கிறது
ilankai, pakistan, pankalatesh pirachnaikalutan china uturuval, chikkiya kalavara vazakku tirppu, anaittuk katchi velinatappu, chushma pu?akkanippu en?u anivakuppu atikarippatai parttal pazamozi charitan polirukki?atu
5. உலை வாயை மூடலாம்; ஊர் வாயை மூட முடியுமா என்று பழமொழி உண்டு
ulai vayai mutalam; ur vayai muta mutiyuma en?u pazamozi untu
Tamil to English
English To Tamil