pinai meaning in english


Word: பிணை - The tamil word have 4 characters and have more than one meaning in english.
pinai means
1. the person who agrees to be liable if someone released from custody does not return at an appointed time.
2. freedom from care, anxiety, or doubt ; well-founded confidence.
3. something delivered as security for the payment of a debt or fulfillment of a promise, and subject to forfeiture on failure to pay or fulfill the promise.
4. Archaic. to agree in sentiment, opinion, etc.; be in harmony.
5. the state of being in accord.
6. to draw together the parts of with a knotted string or the like
7. anything that serves for binding or tying up, as a band, bandage, or cord.
8. anything used as a band or ligature.

Transliteration : piṇai Other spellings : pinai

Meanings in english :

As noun :
bail
ligature bandage horse camel ass deer dog affection

Meaning of pinai in tamil

க்கிறேன் / க்கிறேன்
த்தேன் / த்தேன்ப்பேன் / ப்பேன்க்க / க்கas இணைக்க / as இணைக்ககட்ட / கட்டகிறேன் / கிறேன்ந்தேன் / ந்தேன்ven / வேன்to conjoin as இணைய 2 / to conjoin as இணைய 2utanpatu / உடன்பாடுkttu / கட்டுpumalai / பூமாலைyanai mutaliyavaṟṟinpen / யானை முதலியவற்றின்பெண்man / மான்achai / ஆசைas pinaiyal / as பிணையல்

Identical words :

As noun :
pinaivu ( பிணைவு ) - junctionpinaippu ( பிணைப்பு ) - linkingpinaiyl ( பிணையல் ) - brace
pinaikazikka ( பிணைகழிக்க ) - to transfer the bail to anotherpinaikaran ( பிணைகாரன் ) - one who stands bailpinaikotukka ( பிணைகொடுக்க ) - to give bail or securitypinaikkatutachi ( பிணைக்கடுதாசி ) - bail bondpinaicholla ( பிணைசொல்ல ) - to become bail for one by promisepinainiṟka ( பிணைநிற்க ) - to stand security for onepinainikka ( பிணைநீக்க ) - to set a surety free after the trial is overpinaipata ( பிணைபட ) - to become bound as bailpinaivanka ( பிணைவாங்க ) - to take bail or secu ritypinaiyalatikka ( பிணையலடிக்க ) - to tie bullocks in a row together for threshingpinaiyalmatu ( பிணையல்மாடு ) - ox yoked

Tamil Examples :

1. இவர்களில் 46 நர்சுகள் உட்பட 103 பேர் பிணை கைதிகளாக வைக்கப்பட்டவர்கள்
ivarkalil 46 narchukal utpata 103 per pinai kaitikalaka vaikkappattavarkal

2. பிணை கைதிகளாக்கி கேடயமாக தீவிரவாதிகள் இவர்களை பயன்படுத்தியதால்
pinai kaitikalakki ketayamaka tiviravatikal ivarkalai payanpatuttiyatal
3. அதிலும் கேரள நர்சுகள் பிணை கைதிகளாக பிடிபட்டதால் டெல்லியிலேயே முகாமிட்டார் உம்மன் சாண்டி
atilum kerala narchukal pinai kaitikalaka pitipattatal telliyileye mukamittar umman chanti
4. படிப்புக்கு பணம் ஒரு தடையாக இருக்கக் கூடாது என்பதால் வங்கிகள் கல்விக் கடன்களை தாராளமாக வழங்க வேண்டும், அதற்கு பிணை கேட்கக் கூடாது என்கிறது மத்திய அரசு
patippukku panam oru tataiyaka irukkak kutatu enpatal vankikal kalvik katankalai taralamaka vazanka ventum, ata?ku pinai ketkak kutatu enki?atu mattiya arachu
Tamil to English
English To Tamil