turokam meaning in english


Word: துரோகம் - The tamil word have 7 characters and have more than one meaning in english.
turokam means
1. criminal activity and those engaged in it
2. wicked conduct or practices.
3. a wrongful entry upon the lands of another.
4. deviating from truth or fact; erroneous
5. any act regarded as such a transgression, especially a willful or deliberate violation of some religious or moral principle.
6. an act or instance of faithlessness or treachery.
7. an act of perfidy, faithlessness, or treason.
8. a violation of allegiance to one's sovereign or to one's state.

Transliteration : turōkam Other spellings : turokam

Meanings in english :

As noun :
crime
wickedness trespass heinous offence wrong sin perfidy treachery treason rebellion

Meaning of turokam in tamil

pata kam / பாத கம்
irantakam / இரண்டகம்

Identical words :

turokamninaikka ( துரோகம்நினைக்க ) - to intend or design evil to oneturokampanna ( துரோகம்பண்ண ) - to practice treachery

Tamil Examples :

1. இது நீதிக்கு இழைக்கும் துரோகம் என்று வேதனைப்பட்டார்
itu nitikku izaikkum turokam en?u vetanaippattar
2. தொடர்ந்து காட்டப்படும் அலட்சியம் வருங்கால சந்ததிக்கு நாம் இழைக்கும் துரோகம்
totarntu kattappatum alatchiyam varunkala chantatikku nam izaikkum turokam
3. ரொம்பவும் நம்பிக்கை வைத்திருந்த நிறுவனம் இப்படி துரோகம் செய்துவிட்டதே என்று குமுறினார்
rompavum nampikkai vaittirunta ni?uvanam ippati turokam cheytuvittate en?u kumu?inar
4. ஒரு கணம் தடுமாறி துரோகம் செய்து விட்டேன்; மன்னிப்பாயா என்று ட்விலைட் பட நாயகி கிரிஸ்டன் ஸ்டுவர்ட் காதலனுக்கு பகிரங்க கோரிக்கை விடுத்தார்
oru kanam tatuma?i turokam cheytu vitten; mannippaya en?u tvilait pata nayaki kiristan stuvart katalanukku pakiranka korikkai vituttar
5. தாமஸ் தான் பிறந்த மண்ணுக்கு துரோகம் செய்துவிட்டார் என்று பாய்ந்திருக்கிறார் நீர்ப்பாசன அமைச்சர் பி
tamas tan pi?anta mannukku turokam cheytuvittar en?u payntirukki?ar nirppachana amaichchar pi
Tamil to English
English To Tamil