atichayam meaning in english


Word: அதிசயம் - The tamil word have 7 characters and have more than one meaning in english.
atichayam means
1. an object or cause of amazement.
2. to be filled with admiration, amazement, or awe; marvel
3. the act of looking on or contemplating with pleasure
4. something that gives great pleasure
5. estranged, alienated, etc., as a result of being out of one's natural environment
6. the presentation of a report on recent or new events in a newspaper or other periodical or on radio or television.
7. knowledge gained through study, communication, research, instruction, etc.; factual data

Transliteration : aticayam Other spellings : atichayam

Meanings in english :

As noun :
astonishment
admiration delight

Meaning of atichayam in tamil

achchariyam / ஆச்சரியம்
aṟputam / அற்புதம்putumai / புதுமைpatinenkuṟṟattonṟu / பதினெண்குற்றத்தொன்றுoralankaram / ஓரலங்காரம்

Tamil Examples :

1. மற்ற நாட்டு அணிகளை அடிக்கடி வீழ்த்தும் அதிசயம் அதில் மட்டுமே நடப்பதால் தான் அமோக ஆதரவு
ma??a nattu anikalai atikkati vizttum atichayam atil mattume natappatal tan amoka ataravu
2. பெல்ட்டில் வளைந்த கத்தி செருகியிருக்கும் கூர்க்காக்கள் மொத்தமாக காணாமல் போனது அதிசயம்
pelttil valainta katti cherukiyirukkum kurkkakkal mottamaka kanamal ponatu atichayam
3. ஆனாலும் அதிசயம் நடக்காதா என்ற நப்பாசையில் அடியெடுத்து முன்வைத்தன
analum atichayam natakkata en?a nappachaiyil atiyetuttu munvaittana
4. எனவே, ஏதாவது அதிசயம் நடந்தால் தவிர ஆந்திராவில் காங்கிரஸ் அரசின் வீழ்ச்சியை தடுக்க முடியாது
enave, etavatu atichayam natantal tavira antiravil kankiras arachin vizchchiyai tatukka mutiyatu
Tamil to English
English To Tamil