nallavar meaning in english


Word: நல்லவர் - The tamil word have 7 characters and have more than one meaning in english.
nallavar means
1. connected or involved with the pursuit of knowledge, especially of a scholarly nature
2. dedicated or devoted to the service of God, the church, or religion

Transliteration : nallavar Other spellings : nallavar

Meanings in english :

As adjective :
learned
holy

Meaning of nallavar in tamil

mittirar / மித்திரர்chanṟor / சான்றோர்

Tamil Examples :

1. மோடி நல்லவர் அல்ல; அவர் பசுத்தோல் போர்த்திய புலி என்றும், அது போக போகத் தெரியும் என்றும் காங்கிரஸ் உள்ளிட்ட கட்சிகள் ஏற்கனவே ஒரு கருத்தை மக்கள் மத்தியில் பதிவு செய்து வைத்துள்ளன
moti nallavar alla; avar pachuttol porttiya puli en?um, atu poka pokat teriyum en?um kankiras ullitta katchikal e?kanave oru karuttai makkal mattiyil pativu cheytu vaittullana
Tamil to English
English To Tamil