parikaram meaning in english


Word: பரிகாரம் - The tamil word have 8 characters and have more than one meaning in english.
parikaram means
1. the state of being abolished ; annulment; abrogation
2. the means by which atonement or reparation is made.
3. Christian Science. the experience of humankind's unity with God exemplified by Jesus Christ.
4. something that corrects or removes an evil of any kind.
5. something that prevents or counteracts injurious or unwanted effects
6. growing sound ; getting well; mending.
7. the crude animal nature common to humans and the lower animals
8. to bring up, raise, or rear, as a foster child .

Transliteration : parikāram Other spellings : parikaram

Meanings in english :

As noun :
abolition
expiation antidote beast
As adjective :
healing

Meaning of parikaram in tamil

pariyaram en tire destruchtion / பரியாரம் en tire destruction
nikkukai / நீக்குகைmaṟṟumaruntu / மாற்றுமருந்துvaittiyam / வைத்தியம்paramarippu / பராமரிப்புposhippu / போஷிப்புchatu / சதுstore as nataipparikaram / store as நடைப்பரிகாரம்

Identical words :

As noun :
parikaramparttal ( பரிகாரம்பார்த்தல் ) - attending on one as a physician

Tamil Examples :

1. கறுப்பு மையால் ஏற்பட்ட களங்கத்தைப் போக்க இதுபோல் பாலாபிஷேக பரிகாரம் செய்ததாக கூறியிருக்கின்றனர்
ka?uppu maiyal e?patta kalankattaip pokka itupol palapisheka parikaram cheytataka ku?iyirukkin?anar
2. ஆணாதிக்க சமுதாயத்தில் பெண்கள் அனுபவிக்கும் கொடுமைகளுக்கு சட்டத்தின் மூலம் பரிகாரம் காண்பது அசாத்தியம் என்ற நிலையை மாற்றியதில் அனைத்திந்திய ஜனநாயக மாதர் சங்கத்துக்கு பெரும் பங்குண்டு என்றால் அந்த அமைப்பை உருவாக்கியதில் லட்சுமியின் பங்களிப்பு மெச்சத்தக்கது
anatikka chamutayattil penkal anupavikkum kotumaikalukku chattattin mulam parikaram kanpatu achattiyam en?a nilaiyai ma??iyatil anaittintiya jananayaka matar chankattukku perum pankuntu en?al anta amaippai uruvakkiyatil latchumiyin pankalippu mechchattakkatu
Tamil to English
English To Tamil