urimai meaning in english


Word: உரிமை - The tamil word have 5 characters and have more than one meaning in english.
urimai means
1. appropriateness to the purpose or circumstances; suitability.
2. oddity; singularity; eccentricity.
3. belonging to or peculiar to a person; proper
4. something reserved for one
5. the genetic characters transmitted from parent to offspring, taken collectively.
6. something that is done or is to be done for such reasons
7. a feeling of warm personal attachment or deep affection, as for a parent, child, or friend.
8. Often, affections.
a.
emotion; feeling; sentiment

Transliteration : urimai Other spellings : urimai

Meanings in english :

As noun :
appropriateness
heritage inheritance affection intimacy acquaintance claim Ex: calculation, acceleration, and the claim (உரிமை) of massiveness.

Meaning of urimai in tamil

uriyatanmai / உரியதன்மை
chutantiram / சுதந்திரம்inm / இனம்ktmai / கடமைchinekam / சிநேகம்ishtam / இஷ்டம்urittu / உரித்துmanaivi / மனைவி

Identical words :

urimaikkanchi ( உரிமைக்கஞ்சி ) - food prepared for the relations of a deceased person on the day of his deathurimaikkatan ( உரிமைக்கடன் ) - duties and obligations of near relations to per form funeral ritesurimaikkattu ( உரிமைக்கட்டு ) - consanguinity allowing a marriage connexionurimaikkaliyanam ( உரிமைக்கலியாணம் ) - marriage within the prescribed degrees of consanguinityurimaikkani ( உரிமைக்காணி ) - hereditary land obtained from a near relationurimaikkarar ( உரிமைக்காரர் ) - heirsurimaicheyya ( உரிமைசெய்ய ) - to discharge correlative dutiesurimaittattuvam ( உரிமைத்தத்துவம் ) - right or letters of administration to the estate of a deceased personurimaiparatta ( உரிமைபாராட்ட ) - to own the obligations one is under to anotherurimaipecha ( உரிமைபேச ) - to urge one's rightsurimaippanku ( உரிமைப்பங்கு ) - share of an in heritanceurimaippatu ( உரிமைப்பாடு ) - relative au thorityurimaippillai ( உரிமைப்பிள்ளை ) - adopted child entitled to the property of the adopterurimaippen ( உரிமைப்பெண் ) - female in the proper degree of consanguinity to be taken in marriageurimaiman ( உரிமைமண் ) - earth thrown on a corpse at its burial

Tamil Examples :

1. ஒரு நதியின் கடைமடை பகுதிகளில் உள்ள விவசாயிகளுக்குத்தான் நீரை அதிகம் பயன்படுத்த உரிமை உண்டு என்பது உலக நியதி
oru natiyin kataimatai pakutikalil ulla vivachayikalukkuttan nirai atikam payanpatutta urimai untu enpatu ulaka niyati

2. போலாவரம் அணை கட்டுப்படுவதால் தெலங்கானாவில் சுமார் 276 மலையக கிராமங்கள், 44,574 குடும்பங்கள் பாதிக்கப்படும் என்று மனித உரிமை ஆர்வலர்கள், டிஆர்எஸ் உள்பட அரசியல் கட்சிகள் எதிர்ப்பு தெரிவிக்கின்றன
polavaram anai kattuppatuvatal telankanavil chumar 276 malaiyaka kiramankal, 44,574 kutumpankal patikkappatum en?u manita urimai arvalarkal, tiares ulpata arachiyal katchikal etirppu terivikkin?ana
3. அரை நூற்றாண்டுகளுக்கு மேலாக போராடி வந்த தெலங்கானா மக்களின் உரிமை இதன்மூலம் நிலை நாட்டப்பட்டுள்ளது
arai nu??antukalukku melaka porati vanta telankana makkalin urimai itanmulam nilai nattappattullatu
4. இதை உணர்ந்துதான் கட்டாய கல்வி உரிமை சட்டம் கொண்டு வரப்பட்டது
itai unarntutan kattaya kalvi urimai chattam kontu varappattatu
5. ஜனநாயகம் அளித்துள்ள மிகப் பெரும் உரிமை கடமை, வாக்கு
jananayakam alittulla mikap perum urimai katamai, vakku
Tamil to English
English To Tamil