ottai meaning in english


Word: ஓட்டை - The tamil word have 5 characters and have more than one meaning in english.
ottai means
1. to break with a sudden, sharp sound
2. a defect impairing legal soundness or validity.
3. an act or instance of leaking.
4. the stroke or sound of such an instrument
5. any of various similar slabs or pieces, as of linoleum, stone, rubber, or metal.
6. any of various objects resembling such a covering, as in shape or in being more or less concave or hollow.
7. Anatomy. a natural division or groove in an organ, as in the brain.

Transliteration : ōṭṭai Other spellings : ottai

Meanings in english :

As noun :
crack
flaw leak bell fissure
hole in a vessel cracked or defective vessel tile shell Ex: The exterior of the shell (ஓட்டை) is striated and dull.

Meaning of ottai in tamil

utaiyal / உடையல்

Identical words :

ottaittoni ( ஓட்டைத்தோணி ) - crazyottaippanai ( ஓட்டைப்பானை ) - cracked ves selottaimani ( ஓட்டைமணி ) - cracked bellottaiyutaiyal ( ஓட்டையுடையல் ) - cracked and broken thingsottaivayan ( ஓட்டைவாயன் ) - babbler

Tamil Examples :

1. போதிய பராமரிப்பில்லாமல் ஓட்டை உடைசலாக அரசு பஸ்கள் இருப்பதுதான் இதற்கு காரணம்
potiya paramarippillamal ottai utaichalaka arachu paskal iruppatutan ita?ku karanam
2. இது போதாதென்று பளபளக்கும் பஸ்சை காட்டி பயணிகளை அதில் ஏற்றிவிட்டு கொள்ளை கட்டணம் வசூலித்துவிட்டு, ஊருக்கு வெளியே நடுக்காட்டில் பயணிகளை நிறுத்தி ஓட்டை உடைசல் பஸ்சில் ஏற்றுவது, நெல்லைக்கு கட்டணம் வசூலித்து விட்டு திருச்சி, அல்லது மதுரையில் இறக்கிவிட்டு தொல்லை செய்வது என்று ஆம்னிகளின் அட்டகாசங்கள் தொடர்கதையாக நீள்கின்றன
itu potaten?u palapalakkum paschai katti payanikalai atil e??ivittu kollai kattanam vachulittuvittu, urukku veliye natukkattil payanikalai ni?utti ottai utaichal paschil e??uvatu, nellaikku kattanam vachulittu vittu tiruchchi, allatu maturaiyil i?akkivittu tollai cheyvatu en?u amnikalin attakachankal totarkataiyaka nilkin?ana
3. ஓட்டை பேருந்தில் பயணம் செய்த சிறுமியின் மரணத்தை தொடர்ந்து நீதிமன்றம் பிறப்பித்த உத்தரவுப்படி அரசு 11 விதிகளை வகுத்துள்ளது
ottai peruntil payanam cheyta chi?umiyin maranattai totarntu nitiman?am pi?appitta uttaravuppati arachu 11 vitikalai vakuttullatu
Tamil to English
English To Tamil