viti meaning in english


Word: விதி - The tamil word have 4 characters and have more than one meaning in english.
viti means
1. to inaugurate; initiate; start
2. to represent on or as on the stage; act the part of
3. to direct or order to do something
4. to evolve from one's own thought or imagination, as a work of art or an invention.
5. the universal principle or ultimate agency by which the order of things is presumably prescribed; the decreed cause of events; time
6. the predetermined, usually inevitable or irresistible, course of events.
7. to inaugurate; initiate; start
8. an injunction as to moral conduct; maxim .

Transliteration : viti Other spellings : viti

Meanings in english :

As noun :
institute
fate law felicity determination decision act

Meaning of viti in tamil

க்கிறேன் / க்கிறேன்
த்தேன் / த்தேன்ப்பேன் / ப்பேன்க்க / க்கநிய மிக்க / நிய மிக்கஉண்டாக்க / உண்டாக்கcheyy / செய்யசொல்ல / சொல்லuz / ஊழ்pi raman> / பி ரமன்>vetaviti / வேதவிதிchuttiraviti / சூத்திரவிதிchelvm / செல்வம்niyamanam / நியமனம்unmai / உண்மைaṟivu / அறிவுcheytozi l / செய்தொழி ல்kunam / குணம்

Identical words :

As noun :
vitivilakku ( விதிவிலக்கு ) - low enjoining and law forbidingvitippu ( விதிப்பு ) - act of institutingvitir ( விதிர் ) - to fearvitirppu ( விதிர்ப்பு ) - trembling
vitippati ( விதிப்படி ) - according to the prescribed rulevitiyar ( விதியர் ) - writersvitivacham ( விதிவசம் ) - fatevititton ( விதித்தோன் ) - god the creatorvitikku ( விதிக்கு ) - corner regionvititam ( விதிதம் ) - that which is knownvitipatam ( விதிபாதம் ) - astrological yogavitippal ( விதிப்பாள் ) - daughtervitiyuli ( விதியுளி ) - burnt offering of the hindusvitiyai ( விதியை ) - second phasis of the moonvitirvitirkk ( விதிர்விதிர்க்க ) - to throb

Tamil Examples :

1. மூன்று ஆண்டுகளுக்கு தேர்தலில் அவர்கள் போட்டியிட முடியாது என்றெல்லாம் விதி இருக்கிறது
mun?u antukalukku tertalil avarkal pottiyita mutiyatu en?ellam viti irukki?atu

2. அதற்காக, விதி முறைகளை மீறி ஆதிக்கம் செலுத்த முடியாது
ata?kaka, viti mu?aikalai mi?i atikkam chelutta mutiyatu
3. சாலை போக்குவரத்து விதி 93ன் கீழ் சரக்கு வாகனங்களில் பாடியின் விளிம்புகளை தாண்டி சுமார் ஒரு மீட்டர் நீளம் வரை ஏற்றி செல்லலாம் என கூறப்பட்டுள்ளது
chalai pokkuvarattu viti 93n kiz charakku vakanankalil patiyin vilimpukalai tanti chumar oru mittar nilam varai e??i chellalam ena ku?appattullatu
4. டிஇடி அல்லது டெட் என்று சுருக்கமாக குறிப்பிடப்படும் இந்த தேர்வில் பாஸ் ஆனால்தான் பள்ளிகளில் ஆசிரியராக பணியாற்ற முடியும் என்று விதி இருக்கிறது
tiiti allatu tet en?u churukkamaka ku?ippitappatum inta tervil pas analtan pallikalil achiriyaraka paniya??a mutiyum en?u viti irukki?atu
5. அவர் வேர்க்கடலை பிடுங்கிக் கொண்டிருந்தபோது விதி விளையாடி விட்டது
avar verkkatalai pitunkik kontiruntapotu viti vilaiyati vittatu
Tamil to English
English To Tamil