bound meaning in tamil

Word: bound - The english word have 5 alphabets and vowels. The word holds the place of adjective, verbin english.
Meaning of bound in english - obligated, destined, jump, bounce, restrict

Meanings in tamil :

mttm ( மட்டம் )
alvu ( அளவு )
chamam ( சமம் )
alavukol ( அளவுகோல் )
எல்லை
உத் தேசம்
oppu ( ஒப்பு )
ஆணானைக்குட்டி
வா ழைகரும்புமுதலியவற்றின்கன்று

Identical words :

As noun :
boundlessness - kankukaraiyillamai ( கங்குகரையில்லாமை )
boundary - mttu ( மட்டு )
bound less desire - akantakara virutti ( அகண்டாகார விருத்தி )
bounded on the north and south by the hymalaya and vindia mountains - ariyam ( ஆரியம் )
bound ary - ini ( இணி )
boundary mark - ellaikkuṟippu ( எல்லைக்குறிப்பு )
bound over - kt ( கட )
bound hand and foot - kalkattukaikattu ( கால்கட்டுகைகட்டு )
boundary of a princi pal town - kuntuchalai ( குண்டுசாலை )
bounden duty - chumai ( சுமை )
boundaries of land - tikkataippu ( திக்கடைப்பு )
bounded - parimitam ( பரிமிதம் )
bound by the entanglements of mat ter - pachapantar ( பாசபந்தர் )
bounding - mantal ( மண்டல் )
bounded on the north by the hymalayas - punniyapu ( புண்ணியபூ )

Tamil Examples :

1. இந்திய குடிமக்கள் அனைவரும் சமம் என்ற அடிப்படை கோட்பாடை தகர்க்கும் பரிந்துரை இது
intiya kutimakkal anaivarum chamam en?a atippatai kotpatai takarkkum parinturai itu
2. ஒலியால் வரும் பிரச்னைகளை மதிப்பிட இரண்டு அளவுகோல் பயன்படுத்தப்படுகிறது
oliyal varum pirachnaikalai matippita irantu alavukol payanpatuttappatuki?atu
3. தெரிந்தே ஏற்படுத்திய மரணம் கொலைக்கு சமம் என்று டெல்லி போலீஸ் அப்பீல் செய்தது
terinte e?patuttiya maranam kolaikku chamam en?u telli polis appil cheytatu
4. அதையெல்லாம் மறந்துவிட்டு நாடாளுமன்றத்தை முடக்குவது மக்களின் உரிமைகளை நசுக்குவதற்கு சமம்
ataiyellam ma?antuvittu nataluman?attai mutakkuvatu makkalin urimaikalai nachukkuvata?ku chamam
5. விசாரணைக்கு வர மறுப்பது குற்றத்தை ஒப்புக் கொள்வதற்கு சமம் என அமெரிக்க அமைப்பு கூறுகிறது
vicharanaikku vara ma?uppatu ku??attai oppuk kolvata?ku chamam ena amerikka amaippu ku?uki?atu

Synonyms of bound

constrained restrained firm forced indentured made bent fated obliged pledged urged required driven intent pressed doomed certain sure bounden enslaved coerced contracted articled impelled compelled necessitated apprenticed duty-bound having no alternative under compulsion under necessity skip ricochet leap prance hop vault caper pounce spring recoil frisk hurdle bob gambol saltate encircle delimit terminate enclose mark define surround determine measure confine circumscribe demarcate hem in delimitate

Antonyms of bound

irresolute permitted unrestricted allowed free unbounded unobliged unbind let go release liberate begin open
Tamil to English
English To Tamil