nerukku meaning in english


Word: நெருக்கு - The tamil word have 8 characters and have more than one meaning in english.
nerukku means
1. Physics. force per unit area. Symbol
2. the state or condition of being compelled .
3. austere simplicity, as of style, manner, or taste
4. a great number of things crowded or considered together
5. to injure or hurt slightly, as with an insult or unkind remark
6. to squeeze or pound into small fragments or particles, as ore, stone, etc.
7. to apply pressure to in order to extract juice, sap, or the like
8. to injure or hurt slightly, as with an insult or unkind remark

Transliteration : nerukku Other spellings : nerukku

Meanings in english :

As noun :
contusion
bruise crush crowd drive force distress

Meaning of nerukku in tamil

kiṟen / கிறேன்
nerukkinen / நெருக்கினேன்ven / வேன்nerukka / நெருக்கotukka / ஒடுக்கchanamnerukka / சனம்நெருக்கotta / ஒட்டiṟukka / இறுக்கpalavantampanna / பலவந்தம்பண்ணkotumaicheyya / கொடுமைசெய்யvarutta / வருத்தchantaiyiṟkitta / சண்டையிற்கிட்டchikkirappatutta / சீக்கிரப்படுத்த

Identical words :

nerukkunna ( நெருக்குண்ண ) - to be pressednerukkuvaram ( நெருக்குவாரம் ) - compulsion

Tamil Examples :

1. மாநிலங்களவையில் அமளி தொடங்கியதும் அதை அடக்கி விட்டு சபையின் நடவடிக்கைகள் தொடர வழி செய்யாமல் அதன் தலைவர் ஹமீத் அன்சாரி சபையை ஒத்திவைத்து விட்டு வெளியேறி விடுவதாக நேருக்கு நேர் குற்றம் சாட்டியுள்ளார் மாயாவதி
manilankalavaiyil amali totankiyatum atai atakki vittu chapaiyin natavatikkaikal totara vazi cheyyamal atan talaivar hamit anchari chapaiyai ottivaittu vittu veliye?i vituvataka nerukku ner ku??am chattiyullar mayavati
Tamil to English
English To Tamil