tokai meaning in english


Word: தோகை - The tamil word have 4 characters and have more than one meaning in english.
tokai means
1. kind; character; nature
2. feathers collectively.
3. something resembling or suggesting this in shape or position
4. any peafowl.
5. the part or side of anything that faces forward
6. the line that separates one country, state, province, etc., from another; frontier line
7. Ornithology. the tuft of long feathers on the legs of falcons and most hawks; the lengthened feathers on the crus or tibia.
8. a person or thing that steams .

Transliteration : tōkai Other spellings : tokai

Meanings in english :

As noun :
feather
border flag dignity lady

Meaning of tokai in tamil

iṟaku / இறகு
val / வால்myil / மயில்mun ṟanai / முன் றானைvirutuk koti / விருதுக் கொடிpen / பெண்tongkl / தொங்கல்panan kizankinvaṟṟol / பனங் கிழங்கின்வாற்றோல்

Identical words :

tokaimarpurutu ( தோகைமார்புருடு ) - lewdness of womantokaiyar ( தோகையர் ) - ladies

Tamil Examples :

1. ஆனால், இந்த இழப்பீடு தொகை மிகவும் குறைவானதாகவே உள்ளதாக பாதிக்கப்பட்டோர் குமுறுகின்றனர்
anal, inta izappitu tokai mikavum ku?aivanatakave ullataka patikkappattor kumu?ukin?anar
2. 2011 மக்கள் தொகை கணக்கெடுப்புப்படி 40 சதவீதம் பேர் 18 வயதுக்கு உட்பட்டவர்கள்
2011 makkal tokai kanakketuppuppati 40 chatavitam per 18 vayatukku utpattavarkal
3. இதற்காக அரசு செலவு செய்த தொகை ஸீ 230 கோடி
ita?kaka arachu chelavu cheyta tokai si 230 koti
4. இவற்றுக்கு வழங்கப்படும் மொத்த தொகை ரூ
iva??ukku vazankappatum motta tokai ru
5. மாத சம்பளதாரர்கள் விரும்புகிறார்களோ இல்லையோ, அவர்களின் சம்பளத்தில் இருந்து, வரி தொகை பிடித்தம் செய்யப்பட்டுவிடும்
mata champalatararkal virumpuki?arkalo illaiyo, avarkalin champalattil iruntu, vari tokai pitittam cheyyappattuvitum
Tamil to English
English To Tamil