tokuti meaning in english


Word: தொகுதி - The tamil word have 6 characters and have more than one meaning in english.
tokuti means
1. some entity, object, or creature that is not or cannot be specifically designated or precisely described
2. a body of individuals living as members of a community ; community.
3. the act of associating or state of being associated .
4. a large number of people; crowd.
5. Sometimes Disparaging. a large group of people
6. a body of bees settled together, as in a hive.
7. Logic. a class or group of individuals, or of species of individuals.
8. Botany.
a.


Transliteration : tokuti Other spellings : tokuti

Meanings in english :

As noun :
association
flock herd genus aggregate accumulation

Meaning of tokuti in tamil

kuttm / கூட்டம்
makkatkuzu / மக்கட்குழுvilankinkuzu / விலங்கின்குழுpintam / பிண்டம்tiratchi / திரட்சி

Identical words :

tokutippeyar ( தொகுதிப்பெயர் ) - noun of multi tude

Tamil Examples :

1. இந்நிலையில், மக்களவையில் திருச்சூர் தொகுதி எம்
innilaiyil, makkalavaiyil tiruchchur tokuti em
2. ‘வாரணாசி தொகுதி மோடிக்கு அரசியல் புதைகுழியாக இருக்கும்’ என்று கிண்டலடிக்கிறார் லாலு
‘varanachi tokuti motikku arachiyal putaikuziyaka irukkum’ en?u kintalatikki?ar lalu
3. ஏற்கனவே ஐந்து முறை வெற்றிக் கொடி நாட்டிய காந்தி நகர் தொகுதி வேண்டாம், மத்தியப் பிரதேசத்தின் போபாலை கொடுங்கள் என்று முரண்டு பிடித்தார் மூத்த தலைவர் அத்வானி
e?kanave aintu mu?ai ve??ik koti nattiya kanti nakar tokuti ventam, mattiyap piratechattin popalai kotunkal en?u murantu pitittar mutta talaivar atvani
4. அக்கட்சியின் கோட்டை என கருதப்பட்டது மாண்டியா லோக்சபா தொகுதி
akkatchiyin kottai ena karutappattatu mantiya lokchapa tokuti
5. தொகுதி பிரச்னையை கூட பேச முடியாது
tokuti pirachnaiyai kuta pecha mutiyatu
Tamil to English
English To Tamil