elder meaning in tamil

Word: elder - The english word have 5 alphabets and vowels. The word holds the place of adjective, nounin english.
Meaning of elder in english - born earlier, older person

Meanings in tamil :

peruman ( பெருமான் )
அர சன்
பெருமையிற்சிறந்தோன்
mutton ( மூத்தோன் )
chivn ( சிவன் )
vishnu ( விஷ்ணு )
kuru ( குரு )

Identical words :

As noun :
elders - chireshtar ( சிரேஷ்டர் )
elder sister - tauvai ( தௌவை )
elder brother - peruman ( பெருமான் )
elder sis ter - appttal ( அப்பத்தாள் )
elder of the five pandavas - aṟattinmaintan ( அறத்தின்மைந்தன் )
elder sister of lukshmi - mukti ( முகடி )
elder son of rama - ilavan ( இலவன் )
elderly woman - kurtti ( குரத்தி )
elder sisters - chinnakkal ( சின்னக்காள் )
eldership - chirettam ( சிரேட்டம் )
elder brothers - chireshtar ( சிரேஷ்டர் )
elder bro ther - cheshtan ( சேஷ்டன் )
elder wife - cheshtapari ( சேஷ்டபாரி )
elder female cousin - tmkkai ( தமக்கை )
elder paternal uncles wife - periyatay ( பெரியதாய் )

Tamil Examples :

1. அப்சல் குரு தாக்கல் செய்த அப்பீல் மனுவை சுப்ரீம் கோர்ட் தள்ளுபடி செய்து மரண தண்டனையை ஊர்ஜிதம் செய்த 2005ம் ஆண்டிலேயே தூக்கில் போட்டிருந்தால் சட்டம் அதன் கடமையை செய்ததாக பெரும்பாலான மக்கள் தலையசைத்து ஆமோதித்து விட்டு அடுத்த வேலைகளை தொடர்ந்திருப்பார்கள்
apchal kuru takkal cheyta appil manuvai chuprim kort tallupati cheytu marana tantanaiyai urjitam cheyta 2005m antileye tukkil pottiruntal chattam atan katamaiyai cheytataka perumpalana makkal talaiyachaittu amotittu vittu atutta velaikalai totarntirupparkal
2. எனினும், கசாப், அப்சல் குரு விஷயத்தில் இந்த நடைமுறை பின்பற்றப்படவில்லை என்று சர்ச்சை கிளம்பியது
eninum, kachap, apchal kuru vishayattil inta nataimu?ai pinpa??appatavillai en?u charchchai kilampiyatu

Synonyms of elder

senior ancient first-born more mature senior citizen veteran patriarch oldster superior matriarch ancestor forebearer oldest golden ager

Antonyms of elder

younger youngest last-born minor youngster youth
Tamil to English
English To Tamil